Volgende week is de jaarlijkse Week van de Veiligheid

Van 11 tot en met 17 oktober vindt weer de Week van de Veiligheid plaats. Een week waarin gemeenten en ondernemers samen het bedrijfsleven helpen in de strijd tegen de criminaliteit. Er wordt aandacht geschonken aan nieuwe werkwijzen van criminelen en aan wat daartegen te doen is.

De landelijke Week van de Veiligheid richt zich dit jaar speciaal op ondernemers. Die hebben als gevolg van de coronacrisis te maken gekregen met nieuwe slinkse manieren waarmee criminelen hun geld proberen af te troggelen. Tijdens deze Week van de Veiligheid zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich daarom in om de lokale ondernemers te informeren over de signalen van crimineel gedrag en hoe zij zich hiertegen kunnen weren.

Als ondernemer start je je bedrijf vanuit passie, met een missie. Veiligheid is misschien niet het eerste waar je dan aan denkt, maar is wel een belangrijke voorwaarde voor succesvol ondernemerschap, voor jou als ondernemer, voor je medewerkers, maar ook voor toeleveranciers en klanten.

Tijdens de Week van de Veiligheid sta jij als ondernemer of medewerker bij een bedrijf centraal: zet de data in je agenda, zodat je deel kunt nemen aan een bijeenkomst in je gemeente, een (online) cursus kunt volgen en kunt luisteren naar de ervaringen en tips van andere ondernemers en medewerkers tijdens de verschillende talkshows in de avond onder leiding van Ewout Genemans.

Met het oog op veilig ondernemen vindt ieder jaar in oktober, in week 41, de Week van de Veiligheid plaats. De Week van de Veiligheid is een initiatief van en door ondernemers. Tijdens deze week wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden voor ondernemers om criminaliteit te voorkomen en (medewerkers) meer alert en weerbaar te maken. Door heel het land organiseren ondernemers en gemeenten activiteiten voor ondernemers, bedrijven, medewerkers en inwoners.

Programma

Het ministerie van Justitie en Veiligheid ondersteunt in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de Week van de Veiligheid van harte. Bewust of onbewust kun je als ondernemer te maken krijgen met criminaliteit. Bijvoorbeeld als de kassa wordt leeggeroofd (overval), als je wordt opgelicht (fraude), je onder druk wordt gezet om een ruimte ter beschikking te stellen voor criminelen (ondermijning) of als mensen tijdens een onderlinge ruzie je zaak kort en klein slaan (geweld). Ook krijgen ondernemers en hun medewerkers regelmatig te maken met e-mails met links naar valse websites, met telefoontjes van zogenaamde bankmedewerkers (spoofing) of een andere vorm van gedigitaliseerde of cybercriminaliteit.

In 2021 staan we tijdens de Week van de Veiligheid stil bij vier thema’s:

Maandag 11 oktober: Cyber en digitale veiligheid

Dinsdag 12 oktober: Overvallen

Woensdag 13 oktober: Ondermijning

Donderdag 14 oktober: Geweld

Talkshow

Het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert iedere avond een talkshow over het thema van de dag onder leiding van presentator Ewout Genemans. Mis deze niet, want je krijgt veel informatie en praktische tips. De uitzending start om 19.30u en is terug te kijken wanneer je maar wilt. Houd de website in de gaten voor nadere informatie.

www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Ook interessant:

onze
klanten