Veel alarminstallaties straks niet meer op PAC aangesloten

Telecomproviders zijn gestart met het uitfaseren van het ISDN 30-netwerk. Een probleem daarbij is dat nog veel alarminstallaties via deze technologie op een particuliere alarmcentrale zijn aangesloten. Alarminstallaties die via ISDN30 van T-Mobile zijn aangesloten zullen vanaf 1 december 2023 niet langer doormelden.

Door de sterke opkomst van nieuwe technologieën en digitale diensten zoals internet, VoIP en mobiele telefonie, wordt het steeds lastiger om de traditionele diensten, zoals Corporate ISDN30 te onderhouden en te beheren, omdat onderdelen niet meer geleverd of zelfs gefabriceerd worden, schrijft T-Mobile in een brief aan zakelijke klanten. Daarnaast wordt in Nederland in rap tempo glasvezel uitgerold. Als gevolg van deze verglazing, worden in de nabije toekomst koperaansluitingen uitgefaseerd. Dit heeft direct gevolgen voor iedereen die nog diensten afneemt over koper.

Technische aanpassingen
Inmiddels zijn technische aanpassingen voor de uitfasering van de TDM-Interconnectie en het vervangen van de TDM/ISDN-converter door T-Mobile Ondernemen doorgevoerd. De Corporate ISDN30-dienstverlening is in stand gebleven door centraal in het netwerk de IP naar ISDN-conversie te laten plaatsvinden. Op die manier zijn alle contractueel overeengekomen functionaliteiten uit de dienstbeschrijving ongewijzigd gebleven. Het neemt echter niet weg dat T-Mobile nu en in de toekomst geen garanties kan geven over de werking van bepaalde klantapplicaties – waaronder alarmering –omdat deze klantapplicaties zich niet in het domein van T-Mobile bevinden, maar in het domein van de eindklant. Klanten worden geïnformeerd voordat diensten worden beëindigd, maar beter is het om dat niet af te wachten. Installatiebedrijven kampen momenteel met lange wachttijden vanwege personeelstekorten en dan kan het gebeuren dat een object enige tijd zonder doormelding naar de particuliere alarmcentrale komt te zitten.

Bron: beveiligingsnieuws.nl

Ook interessant:

onze
klanten