Speciale ontvanger voor PIR-cams bij Alarm Meldnet

Kevin Brouwers en Nick van Peufflik van Top Security hebben bij de particuliere alarmcentrale Alarm Meldnet een Surgard System5-ontvanger geplaatst. Deze was nodig vanwege de aanhoudende groei bij Alarm Meldnet en het toenemende aantal doormeldingen van Tyco I DSC & Qolsys alarm- en smart Home-systemen.

Dankzij de nieuwe ontvanger kunnen videobeelden afkomstig van de video PIR-cams nu direct worden binnengehaald in de meldkamersoftware van Alarm Meldnet en zijn ze bij een noodsituatie direct zichtbaar voor de centralist. De Surgard System5 is een betrouwbare, opwaardeerbare en op IP gebaseerde ontvanger die visuele alarmverificatie-oplossingen ondersteunt. Het apparaat biedt compatibiliteit met het DSC PowerSeries Neo-platform. Daardoor werkt de ontvanger samen met camera’s die worden geactiveerd wanneer er alarm is. Op deze wijze wordt de kans op onnodige alarmopvolging aanzienlijk verkleind.
Het compacte, ruimtebesparende SG-System 5 biedt volgens de fabrikant de hoogste accountdichtheid per U-rack die beschikbaar is in de branche en werkt met volledig ‘hot-swappable’ lijnkaarten en ingebouwde diagnostiek die proactief problemen identificeert en rapporteert aan de consolesoftware. Wijzigingen in de programmering kunnen worden uitgevoerd via een menugestuurd aanraakscherm of op afstand.

Bron: Beveiligingsnieuws.nl

Ook interessant:

onze
klanten