Man (74) in scootmobiel pakt buit overvaller af en brengt die terug

Maandagochtend werd in Nijmegen een geldloopster van Brinks van een rolkoffer met bankbiljetten beroofd. Een man van 74 in een scootmobiel bedacht zich geen moment en ging achter de dader aan. Korte tijd later keerde hij terug met de rolkoffer, die hij teruggaf aan de geschrokken geldloopster.

De dader bleek een 38-jarige man uit de buurt, die kennelijk zijn geluk wilde beproeven. Hij zal niet op de hoogte zijn geweest van de beveiliging van de rolkoffer, die kort na de overval de inhoud vernietigde. Dat wist ook de 74-jarige held niet, die een zeker risico nam, door de achtervolging in te zetten en de rolkoffer van de overvaller af te pakken. Omstanders grepen de dader vervolgens vast en droegen hem over aan de politie.

Blij
De geldloopster was op weg naar de geldautomaat in de Bruna, om die bij te vullen. Toen zij van haar rolkoffer werd beroofd, wilde een medewerker achter de dader aangaan, maar dat werd door het personeel van Brinks afgeraden. De beroofde geldloopster vertelde dat zij het vernietigingssysteem al had geactiveerd, zodat de overvaller niets aan zijn buit zou hebben. De 74-jarige getuige ging wel achter de overvaller aan en keerde enige tijd trots terug, met de rolkoffer. Brinks verklaarde erg blij te zijn dat mensen in deze tijden toch nog de moeite nemen om iets wat niet goed is gegaan recht te zetten. Al gaat veiligheid volgens de woordvoerder altijd voor.

Bron: beveiligingsnieuws.nl

Ook interessant:

onze
klanten