Ajax-signaalversterker geschikt voor videoverificatie

Ajax Systems presenteert de ReX 2. Deze nieuwe radiosignaalversterker ondersteunt fotoverificatie. De ReX 2 zorgt ervoor dat het beveiligde gebied een stuk groter wordt en dat meer apparaten aangesloten kunnen worden.

Er kunnen vijf signaalversterkers worden gebruikt om een bereik te krijgen van maar liefst 35 km². Ze doen er maximaal 18 seconden over om een foto van een alarmsituatie in de meldkamer te krijgen. Daar ziet men dan direct wat het alarm veroorzaakt heeft. Als een indringer te zien is, kan het beeld via Live View met de politie worden gedeeld.

Beveiligd tegen cyberaanvallen
De ReX 2 is uitgerust met vier antennes en werkt met twee door Ajax ontwikkelde radioprotocollen: Jeweller en Wings. Jeweller zorgt voor de transmissie van opdrachten, gebeurtenissen en alarmmeldingen, terwijl Wings de afbeeldingen verstuurt. De radiocommunicatie in twee richtingen maakt gebruik van frames om de communicatiesessies van de apparaten te synchroniseren. Door gebruik van authenticatie wordt fraude voorkomen en encryptie zorgt ervoor dat derden toegang krijgen tot de beelden. De ReX 2 is dus beschermd tegen cyberaanvallen op software- en.  hardwareniveau. Ook het besturingssysteem OS Malevich is beveiligd tegen kwaadaardige software. De kans op storingen is klein dankzij de ingebouwde reservebatterij.

Privacy 
De camera’s worden alleen geactiveerd als het beveiligingssysteem is ingeschakeld en een beweging is gedetecteerd. Opnames worden tijdens elke stap van de transmissie versleuteld. Foto’s worden niet verwerkt of geanalyseerd zolang ze zijn opgeslagen in de Ajax Cloud. Op die manier wordt de privacy van de gebruiker geborgd. De beelden van de alarmsituatie kunnen alleen bekeken worden door gebruikers met toegangsrechten tot de gebeurtenissen. Dat werkt via push-notificaties op de telefoon van de gebruiker of door centralisten als het detectiesysteem is aangesloten op een meldkamer.

Eenvoudige installatie
Het verbindings- en configuratieproces van ReX 2 vergt minimale tijd van de installateur. Om een signaalversterker toe te voegen aan het systeem hoeft die alleen een QR-code te scannen met de Ajax-app. Vervolgens kunnen een naam en een ruimte worden toegewezen. Het apparaat is ook in realtime te configureren met de app. De ReX 2 kan, indien nodig, ook op afstand worden uitgeschakeld of opnieuw worden geconfigureerd. ReX 2 is compatibel met de Hub 2– en Hub 2 Plus-bedieningspanelen.

Ook interessant:

onze
klanten