Het Veghel van Björn van Berlo

VEGHEL - Vooral zijn ouders lieten Björn van Berlo (24) zien wat vrijwilligerswerk je kan opleveren. De pedagogisch medewerker, werkzaam in de kinderopvang, werd geboren in De Bunders. In groep 8 van basisschool 't Heibosch raakte hij besmet met het Kuussegatters virus toen de keus voor een nieuwe jeugdprins op hem viel.

Inmiddels is hij de helft van zijn leven lid van de jeugdcommissie, maakt choreografieën voor de dansmariekes en schrijft carnavalsacts. Zelf beklimt Björn regelmatig het podium als verdienstelijk danser bij Souplesse in Erp. Met vriendin Isa bewoont de goedlachse Veghelaar sinds 2 maanden een appartement in het centrum.

Restaurant
,,Sushi! Regelmatig zitten we met vrienden bij Suki Yaki. Of bij Jaap in Fellows&Friends, voor een gezellige borrel. Daar zit soms alles tussen de 20 en 80 jaar bij elkaar. Hartstikke leuk altijd."

Winkel
,,De Kruidvat bleek, toen ik eenmaal in het centrum kwam wonen, een heel handige winkel. Ze hebben er ongeveer alles."

Belangrijke gebeurtenis
,,De jaarlijkse dodenherdenking op 5 mei. We hadden eens een dansoptreden tijdens zo'n herdenking. Ik besefte toen, ook naar aanleiding van de reacties daarna, hoe belangrijk dit voor veel mensen nog altijd is."

Kan niet zonder
,,De carnaval! Het is zo'n geweldig feest van saamhorigheid en nieuwe vrienden maken. Echt veel meer dan een verkleedpartijtje."

Een compliment aan
,,Mijn ouders. Zij doen nog altijd vrijwilligerswerk en lieten mij en mijn zus zien hoe waardevol dat is."

Beste herinnering
,,Tijdens de carnaval van 2006 mocht ik jeugdprins zijn. Het bracht me daarna zoveel moois."

Op de schop
,,Het moet anders met de winkels. Kijk nu maar eens naar die nieuwe HEMA. Echt een stadse winkel geworden. Mooi om te zien dat het ook werkt."

Eeuwig zonde
,,De verdeling van de evenementen. Goed dat de schaatsbaan nu op de Markt is. En Koningsdag hoort daar ook. De Noordkade vind ik geweldig, hoor, maar ik vind de locatie geschikter voor muziek, theater en andere beeldende kunst."

Beste advies
,,Doe wat je echt leuk vindt. Om dat uit te vinden, moet je soms ook wat nieuws proberen. Ga met de kinderen eens naar de carnaval, de kuusverbranding of naar een dansvoorstelling. Er is zo veel te doen in Veghel."

Als ik het mocht zeggen
,,Zou ik iedereen aanraden om wat vrijwilligerswerk te doen. Gewoon belangeloos bijdragen aan de Veghelse leefbaarheid. Dan ervaar je hoe leuk dit kan zijn."

In één zin
,,Als het in Veghel is te vinden of te doen, hoef ik niet verder weg."